DBI Rehab Västerås

Välkommen till DBI Rehab

Vi är en klinik som erbjuder undersökning, diagnostisering, behandling och rehabilitering av besvär från rörelseapparaten. Vi har bred kompetens inom idrottsmedicin och postoperativ rehabilitering. Vi har en helt integrerad vårdkedja med individen i centrum där fysioterapeuterna arbetar tätt tillsammans med ortopedspecialister, naprapater och övrig vårdpersonal. Vi arbetar enligt ett beteendemedicinskt arbetssätt och lägger upp behandlingsplaner samt sätter mål tillsammans med våra patienter.

Arbetsområden / vi erbjuder:

  • Diagnostisering och rehabilitering av smärttillstånd från rörelse & stödjeapparaten.
  • Fysisk träning i samband med smärttillstånd, postoperativ rehabilitering samt för ökad prestation.
  • Manuell behandling så som mobilisering & manipulation
  • Stötvågsbehandling, dry needling, akupunktur, laser och tejpning
  • Rörelseanalys samt ergonomisk rådgivning och genomgång
  • Graviditetsrelaterade besvär samt träning under & efter graviditet
  • Undersökning med diagnostiskt muskuloskeletalt ultraljud


En legitimerad fysioterapeut har unik kunskap om hur fysisk aktivitet leder till rörelse och hälsa utifrån varje enskild individs förmåga. Varje människas individuella förutsättningar står i centrum då fysioterapeuten gör sin professionella bedömning.

Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolagen. Det går också bra att komma hit som privatkund. Vi har tyvärr inget avtal med landstinget avseende rehabilitering.

Vi är alla kompetenta i användandet av diagnostiskt ultraljud. Med ultraljudets hjälp får vi en tydligare inblick i hur vävnaden eller leden ser ut. Fördelarna med ultraljudet är många. Vi kan bl.a. undersöka leden, muskeln eller senans aktivering och rörelse under aktivitet vilket gör att man lättare kan se om det är något i strukturen som förändras under belastningen eller rörelsen. Vi kan även använda ultraljudet för att lättare guida injektionsnålen till rätt plats. På så sätt minimerar vi risken att ”missa” med injektionen.

Just guidningen av injektionsnålen är också en storfördel vid enklare injektionsledda punktioner vid t.ex. förkalkningar i lederna. På detta sätt kan vi med färre medel göra ett enklare ingrepp och förstöra den hindrande strukturen.

ACP/PRP är även ett användbart tillskott man kan använda vid vissa skador, led- och senförändringar. Genom att injicera plasman på rätt plats och sedan få till en adekvat belastning/aktivering i området kan vi skapa en accelererad naturlig läkning med hjälp av kroppens egna verkningsmekanismer.

I kombination med detta jobbar vi självklart med sedvanlig konservativ rehab. Målet är att individanpassa träningen så mycket som möjligt efter kundens förmåga, behov och målsättning. Med tanke på den bakgrund vi alla har inom träning så kan rehabträningen se ut på olika sätt och i många fall även likna ren styrketräning – allt för att maximera effekten av träningen så mycket som möjligt.

Kontakt

Telefonnummer:
010-330 20 06

Vi har begränsad telefontid under sommaren mån-fred 09-12

Mail:

vasteras@dbivard.se 

Ny adress:

Mottagningen har flyttat till Köpmangatan 12, i samma lokal som Jimmie Söderquist Massage och Träning.

Mottagningen ligger ca 700 meter från Västerås Centralstation. Det tar ungefär 10 minuter att gå.

Kommer du med bil är närmaste parkeringshus Aimo Park Igor, som ligger ca 200 meter från mottagningen.

För information om vilka bussar som går i närheten se VL:s hemsida.

Vi som arbetar här

Stefan Ågren

Leg. Sjukgymnast

Vidareutbildad inom MSK-ultraljud. Ger även ultraljudsledda injektioner. Tävlar aktivt inom tyngdlyftning och är förnärvarande Svensk- och nordisk mästare i 109kg klassen.
 

Pär Videll

Leg. Naprapat

Vidareutbildad inom diagnostiskt ultraljud, idrottsmedicin, dry needling, stötvåg och träning. Tidigare träningserfarenheter inom kanotsporten och CrossFit men är nu mest aktiv med löpning och gärna lite längre distanser.
 

Daniel Hamberg

Leg. Sjukgymnast

Vidareutbildad inom MSK-ultraljud. Arbetar även som fystränare och fysio för Skånela Handbolls herr- och damlag.

Carl Fredriksson

Leg. Sjukgymnast